Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

PC ŠKOLARAC U NOVOM RUHU

DJECA KOJA KUHAJU S RODITELJIMA JEDU VIŠE POVRĆA

Djeca koja pomažu u pripremi obroka jedu značajno više povrća od djece koja ne sudjeluju u kuhanju, pokazalo je istraživanje tvrtke Nestlé. 
U sklopu istraživanja provedenog u Nestlé istraživačkom centru u Lausanneu uspoređene su namirnice koje djeca biraju kada sudjeluju u pripremi obroka s onima za koje se odlučuju kada u pripremi ne sudjeluju.

 Ukupno 47 roditelja s djecom u dobi od 6 do 10 godina pripremalo je obroke od različitih namirnica, kao što su pohana piletina, salata, cvjetača i tjestenina. Tako je od ukupnog broje djece njih pola pomagalo roditeljima u pripremi obroka, dok se druga polovica djece igrala. „Djeca koja su kuhala sa svojim roditeljima pojela su veći dio svog obroka i značajno veće količine povrća. Rezultati ukazuju na to da uključivanje djece u pripremu obroka može pomoći u razvijanju zdravih prehrambenih navika te povećanju unosa povrća kod djece" – rekao je nutricionist dr. Klazine van der Horst, voditelj tima znanstvenika koji su proveli istraživanje. Djeca koja su pripremala obrok s roditeljima pojela su gotovo 76 % više salate i 27 % više piletine te su ukupno unijela oko 25 % više kalorija od djece koja nisu sudjelovala u pripremi. Istraživanje je, također, pokazalo kako pomaganje u pripremi obroka podiže samopouzdanje kod djece i stvara osjećaj ponosa.

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U

FACEBOOK

CD PC ŠKOLARAC

PREUZMI BESPLATNU APLIKACIJU

Popularni postovi