Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

PC ŠKOLARAC U NOVOM RUHU

NADAHNJUJUĆA PISMA UČENICIMA U OSNOVNOJ ŠKOLI BARROWFORD U VELIKOJ BRITANIJI

U osnovnoj školi Barrowford u Velikoj Britaniji uz rezultate ispita učenicima su poslata nadahnjujuća pisma.

Primjer jednog takvog pisma možete vidjeti na ovoj fotografiji.

“Dragi Charlie Owen. Molimo te da obratiš pažnju na rezultate tvog KS2 testa na kraju. Jako smo ponosni na ogromnu količinu predanosti i truda da daš sve od sebe tokom ove "zeznute" sedmice/tjedna škole.
Usprkos tome, zabrinuti smo jer ovi testovi ne procjenjuju uvijek sve kvalitete koje svakoga od vas čine posebnim i jedinstvenim. Osobe koje smišljaju ovakve testove ne poznaju svakoga od vas lično… na način na koji vas poznaju vaši učitelji, a posebno ne onako kako vas poznaje vaša porodica/obitelj.
Ne znaju da mnogi od vas govore dva jezika. Ne znaju da svirate neki instrument ili da odlično plešate ili slikate.
Ne znaju da se vaši prijatelji pouzdaju u vas ili da im vaš smijeh može uljepšati čak i najgori dan. Ne znaju da pišete poeziju ili pjesme, svirate ili se bavite sportom, razmišljate o budućnosti niti da li se neko od vas nakon škole brine za mlađeg brata ili sestru.
Ne znaju da ste putovali po zaista super mjestima ili da znate ispričati super priču ili da najviše volite svoje vrijeme provoditi s najdražim članovima porodice/ obitelji ili prijateljima."
Ne znaju da ste pouzdani, pažljivi i da se svaki dan trudite dati sve od sebe… rezultati koje ćete dobiti reći će vam nešto, ali nikako sve.
Zbog toga uživajte u rezultatima i budite ponosni na njih, ali zapamtite da je mnogo načina da budete pametni.”

Prevela: Azra Pandur
L.B./izvor: Jezebel

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U

FACEBOOK

CD PC ŠKOLARAC

PREUZMI BESPLATNU APLIKACIJU

Popularni postovi