Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

PC ŠKOLARAC U NOVOM RUHU

TVORAC NAJBOLJIH JAPANSKIH ANIMIRANIH FILMOVA -HAYAO MIYAZAKI


Hayao Mijazaki jedan je od najpoznatijih i najpoštovanijih stvaralaca animea (japanskih animiranih filmova). U nepreglednoj konkurenciji kvalitetnog animea, Hayao Miyazaki se sa sigurnošću može počastiti titulom jednog od najboljih autora japanskog animiranog filma. Miyazaki je stvaralac mnogih popularnih anima filmova, kao i nekoliko manga (japanskih stripova).
Iako veoma nepoznat u zapadu izvan animacijskih krugova do njegove pobjede na 2002. Oscaru- za animaciju Spirited Away, njegovi su filmovi bili uspješni u Japanu. Spirited Away film je s najvećom zaradom svih vremena u Japanu; Princess Mononoke i Howl's Moving Castle bili su ujednako uspješni. 
Miyazakijeve filmove teško je opisati riječima, jer on je majstor stvaranja specifične atmosfere i karakterizacije likova. Teme o kojima priča dovoljno su ljupke i fascinantne da bi bile zanimljive djeci, a s druge strane odraslima pružaju nevjerojatnu slojevitost i refleksivnost. Česti motiv njegovih filmova je priroda i odnos čovjeka prema njoj, tako da možemo uživati u fantastičnim likovima poput duhova čuvara šume, zlih demona, Nekobusu... i naravno u besprijekornoj i nevjerojatno detaljnoj animaciji.
Miyazakijevi animirani filmovi jednostvano obogaćuju svakog gledaoca/gledatelja svojom magijom.


Kratica za gledanje filma 'Spirited away' s prevodom:
http://filmovi.infopult.net/online-film/sa-prevodom/5-2004/Spirited-Away-2001

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U

FACEBOOK

CD PC ŠKOLARAC

PREUZMI BESPLATNU APLIKACIJU

Popularni postovi