Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

PC ŠKOLARAC U NOVOM RUHU

GENIJALNI UČITELJI KOJI SU 'MARSOVCA' DOVELI U ŠKOLU

Sherry Mitchell i Matthew DiGioia su učitelji osmog razreda škole Bailey, a na svojim časovima inspiriraju učenike koristeći knjige i filmove. Nagrađeni su za svoj inovativan pristup nastavi kojom nadahnjuju svoje  učenike.
Osvojili su drugo mjesto na međunarodnom takmičenju Houghton Mifflin Harcourta koristeći knjigu i film Marsovac, kino hit koji je hvaljen zbog uvjerljivosti i realističnog  prikaza svemira i Marsa .
Mitchell i DiGioia su bili toliko oduševljeni Marsovcem da su ga odlučili ugraditi u školske lekcije i to kroz više predmeta. Ne samo iz nauke, nego i engleskog jezika, historije i matematike.
“Nakon što sam pročitao knjigu stalno sam razmišljao o tome kako bi bilo sjajno iskoristiti knjigu u razredu. Knjiga je krcata matematikom i znanosti” – prisjeća se DiGioia.
On i njegova kolegica napravili su Google dokument, te isplanirali lekcije i za kolege učitelje drugih predmeta u njihovoj školi. Istraživali su dijelove geografije Marsa, a od učenika su tražili pisanje eseja i snimanje video i audio materijala, a sve su teme bile povezane s Weirovom knjigom i filmom Marsovac.
Međupredmetne lekcije nisu toliko česte u osnovnim školama, ali istraživanja potvrđuju da učenici učinkovitije uče kada gradivo nadilazi granice učionice.
Sherry Mitchell često sarađuje i s drugim učiteljima, a istaknula je da su učenici bili oduševljeni lekcijama na temu Marsovca .


Pripremila: Azra Pandur

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U

FACEBOOK

CD PC ŠKOLARAC

PREUZMI BESPLATNU APLIKACIJU

Popularni postovi