Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

PC ŠKOLARAC U NOVOM RUHU

ODGOJ VIŠE UTJEČE NA USPJEH DJETETA NEGO DOBRO OBRAZOVANJE

Povjerenje, dobra komunikacija i aktivna uključenost roditelja u školovanje za djetetov je akademski uspjeh važnije nego pohađanje najbolje škole ili fakulteta


Pohađanje vrtića sp bogatim programom koji uključuje učenje stranih jezika, škole s velikim brojem izvannastavnih aktivnosti ili odlazak na ugledne fakultete nisu garancija da će dijete biti uspješno, pokazala je američka studija Sveučilišta Južna Karolina na više od 10.000 djece.
Najbolji uspjeh u školi postižu djeca čiji su roditelji aktivno uključeni u njihovo školovanje, često odlaze na informacije i roditeljske sastanke te redovito razgovaraju o problemima ili izazovima u školi, piše Daily Mail.
Takvo aktivno roditeljstvo puno više znači za dobre ocjene i kasniji uspjeh djeteta nego upisivanje u najuglednije škole i druge obrazovne institucije, objašnjavaju istraživači.
- Iako je dobar sistem obrazovanja u školskim institucijama važan, uloga porodice je još važnija i određuje budućnost djeteta - zaključio je voditeljica studije, dr. Toby Parcel.
Naglašava kako je vrlo bitno da roditelji znaju važnost svoje uloge i ne prepuštaju djecu "samima sebi" već ih vode svojim savjetima. Dijete treba znati nagraditi i kazniti, a to će imati više utjecaja na to koliko je ono naučilo nego veličina razreda u kojem se nalazi ili školska oprema s kojom raspolaže.

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U

FACEBOOK

CD PC ŠKOLARAC

PREUZMI BESPLATNU APLIKACIJU

Popularni postovi