Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

PC ŠKOLARAC U NOVOM RUHU

OTAC HEROJ: SAM ODGAJA ŠESTERO DJECE

Ivan Marinić ostao je sam sa šestero djece nakon što je njegova supruga Željka preminula u 28.godini od zatajenja srca.
Najmlađi Matej, ima samo tri mjeseca. Željka, koja je dobila ime po mami, ima godinu i pol, sramežljiva Kristina ima četiri, tatin junak Ivan star je pet, “sveznalici”
Katarini već je osam, a Mariji, koja je već postala prava mala gazdarica u kući, devet je godina.
Ivan noću ustaje svaka tri sata kako bi nahranio Mateja. Konačno ustaje u šest sati i baca se na pripremanje doručka za sve. Na redu su igra i pospremanje, u kojem sudjeluju svi, a onda kuha ručak. Domaća supa je obavezna, a najviše voli pripremati meso s krompirima u pećnici. Navečer svi zajedno gledaju crtane filmove.

- Nastojim da nam cijeli dan bude ispunjen igrom i smijehom kako ne bi primijetili da im nema mame. Čini mi se da uspijevam jer su veseli. Čim malo potonu, razgovaramo o njihovoj tuzi i problemima, a onda brzo smišljam novu igru. Bol koju osjećam je užasna, ali znam da zbog djece ne smijem skinuti osmijeh s lica - kaže Ivan. 
Uskoro će mu se nakratko doseliti sestra kako bi mu malo pomogla. Donedavno je radio kao dostavljač brze pošte, a sad je na rodiljskom dopustu. Živi od rodiljske naknade, koja iznosi 2000 kuna, i dječjeg doplatka od 2700 kuna. 
Dok je Željka bila živa, kaže, radio je nekoliko poslova i ništa im nije nedostajalo.

- Oduvijek smo planirali imati šestero djece. Računali smo da ih dobijemo dok smo mladi pa da za 20 godina, dok još budemo u punoj snazi, a oni budu odrasli, skupa uživamo. Zbog njih sam puno radio i imali su sve. Na sebe nikad nisam potrošio ni lipe. Sad kad ne radim, jako mi je teško, ali vjerujem da ću se snaći čim se opet vratimo u kolotečinu - rekao je Ivan, koji je rodom iz Slavonije. Tamo je upoznao i pokojnu suprugu, još dok su, kako kaže, bili djeca.

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U

FACEBOOK

CD PC ŠKOLARAC

PREUZMI BESPLATNU APLIKACIJU

Popularni postovi